Belépés

Bemutató

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

TTK Szakmai Nap

Az oktatás és gazdaság kapcsolata lesz a középpontban a Természettudományi és Technológiai Kar 4. Szakmai Napján. A rendezvény célja, hogy a segítse a hallgatókat az elhelyezkedésben, valamint a cégeknek is lehetőséget biztosít, hogy megismerkedhessenek a TTK hallgatóival.

Időpont: 2014. október 21., kedd 10 óra
Helyszín: Kémiai Épület K/1-es előadóterem

Részletek »

'56-os megemlékezés

A Debreceni Egyetem az 1956-os forradalom és szabadságharc 58., valamint a határnyitás 25. évfordulója alkalmából a Debrecen Megyei Jogú Város által rendezendő eseményekhez csatlakozva 2014. október 23-án 9:30 órakor az Egyetem téri '56-os emlékműnél helyezi el a tiszteletadás és az emlékezés koszorúját. Várjuk a Debreceni Egyetem valamennyi polgárát.

Részletek »

Görbe Tükör 1989

A Debreceni Egyetem tisztelettel meghívja Önt a magyar-osztrák határnyitás 25. évfordulójának ünnepi rendezvénysorozatára.
2014. október 15 – 2014. október 31.

Részletek »

Keresztféléves felvételi

Elindult a 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás

Részletek »

Magyar Tudomány Ünnepe 2014.

Az országgyűlés a 2003. évi XCIII törvénnyel november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánította.

Részletek »

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

Részletek »

Campus Hungary

Szeretnénk felhívni figyelmüket az ismételten kiírt Campus Hungary ösztöndíjpályázatra, mely a felsőoktatási intézmények hallgatói és munkatársai részére nyújt lehetőséget külföldi tanulmányutak (min: 1 nap, max: 6 hónap) megvalósítására.

Részletek »

Támogassa Ön is az Alma Materét!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőség nyílt arra, hogy az SZJA 1% felajánlásával támogassa az Alumni Központot. Örömmel vettük a sok szóbeli és írásbeli érdeklődést, hogy az 1 %-on kívül hogyan tudnák támogatni. Közösségünket, így létrehoztunk egy olyan bankszámlaszámot, mely erre lehetőséget ad.

Részletek »

Legfrissebb hírek

Az egyetem vezetése azt javasolja az Ebola-láz által érintett országokból érkező hallgatóinak, hogy az elkövetkezendő időszakban ne utazzanak haza.

A középkori Magyarország európai politikai szerepét vizsgálja a Bárány Attila történész által vezetett akadémiai Lendület kutatócsoport.

Tudomány és Kutatás a Campus Rádióban címmel új sorozat indul az unideb.hu-n. A rovat a 90 Mhz-en elhangzott legfontosabb egyetemi kutatásokról szól.

Tizennyolc cég vesz részt október 20-21-én-a 11. Informatikai Szakmai Napokon, amely több mint harminc előadást kínál a hallgatóknak.

Emléktábla és laboratórium is őrzi immár Imre Lajos professzornak, a Természettudományi és Technológiai Kar alapítójának emlékét a Kémiai Épületben.

A közösség által támogatott mezőgazdaság tapasztalatait vitatták meg a Székelyudvarhelyi Kosár és Debreceni Szatyor című fórumon, az egyetemen.

Különösen a változókorban lévő nőknek kell figyelniük a D-vitamin és kalcium bevitelre a csontritkulás elkerülésének érdekében.

A tudományt népszerűsítette a Debrecen Egyetem a Meet the Professors elvezésű programon október 17-én a karcagi Nagykun Református Gimnáziumban.

A gazdaságtudományok doktori hallgatóinak ajánlottak ösztöndíj lehetőséget a Hong Kong Polytechnic Egyetem képviselői pénteki látogatásukon.

Környezettudatosan indította a szemesztert a hallgatói környezetvédelmi bizottság: több mint száz fiatal szedett szemetet október 16-án a Nagyerdőn.