Egyetemi kártya

Az egyetem minden polgárának, oktatójának, dolgozójának, hallgatójának első alkalommal térítésmentesen jár a fényképes Debreceni Egyetemi Kártya (DEKa), amely az intézmény közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszonyának igazolására szolgál, továbbá alkalmas jogosultságok és kedvezmények igénybevételére.

A Debreceni Egyetemi Kártya vizuális és személyi azonosításra is szolgál a Debreceni Egyetem épületeiben, rendezvényein, vagy a Botanikus Kertbe történő belépéskor. A kártya felmutatásával valósul meg továbbá az elfogadóhelyeken történő szolgáltatások igénybevétele. Ezen túlmenően a kártya egyfajta identitástudat tárgyiasult megjelenése is, amelyhez hasonló még nem kötötte össze a Debreceni Egyetem polgárait.

A DEKa kártya a kibocsátásától számított 5 éves határozott ideig érvényes. Ezen időtartamon belül a DEKa-hoz kapcsolódó szolgáltatások az egyetemi polgári (oktató, dolgozó, hallgató) jogviszonyhoz kötődnek.

A kártya legfontosabb funkciói az alábbiak:

  • személyazonosság igazolása az intézményen belül,
  • gépjármű beléptetés az egyetemi campusokra azok számára, akik megvásárolták az éves belépőt (Egyetem tér, Kassai út, OEC campus),
  • létesítmény-beléptetés a jogosultak részére (a beléptető-rendszerrel rendelkező épületek esetén),
  • olvasójegy az Egyetemi és Nemzeti Könyvtárban és annak szervezeti egységeiben könyvtártagok számára,
  • ingyenes belépési lehetőség az Egyetemi Botanikus Kertbe,
  • az Agóra Tudományos Élményközpontot a Debreceni Egyetem dolgozói a diák kedvezménynek megfelelő áron látogathatják a DEKa kártya vagy egyéb igazoló dokumentum felmutatásával,
  • az UniBike egyetemi kerékpár-kölcsönzési rendszer igénybe vétele kizárólag DEKa birtokában lehetséges.

Kártyaigénylés és további információk

Frissítés dátuma: 2016.06.29.