User login

Video

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

Az egyetemen járt az izraeli nagykövet

2012/02/23, Thu - 10:04

Debreceni látogatása során az egyetemet is felkereste Ilan Mor, Izrael szeptemberben kinevezett magyarországi nagykövete.

 

A diplomata, akit Fábián István rektor és Turi Gábor külügyi igazgató fogadott, elismeréssel nyilatkozott a Debreceni Egyetem oktatói és tudományos tevékenységéről, és élénken érdeklődött az itt tanuló 282 izraeli hallgató helyzetéről, valamint az egyetem és országa közötti tudományos kapcsolatok erősítésének lehetőségeiről.

 

A kötetlen beszélgetés során Ilan Mor felajánlotta annak lehetőségét, hogy egy Nobel-díjas izraeli közgazdász tartana előadást a Debreceni Egyetemen. Robert Aumann-t a tervek szerint még idén ősszel látná vendégül az intézmény. Ennek kapcsán a diplomata megtekintette az előadás lehetséges helyszínéül szolgáló, a centenárium évére felújított Aulát is.

 

A nagykövet látogatása az egyetemmel is szoros kapcsolatot ápoló, izraeli tulajdonban lévő TEVA Gyógyszergyárban folytatódott. Délután a most átadott In Vitro diagnosztikai központban tartott angol nyelvű előadást a „Közel-kelet az arab tavasz fényében” címmel.
 

Click on the pictures for a larger view.