Tájékoztató

Felvételi tájékoztató

Tovább a felvi.hu weboldalra

Tájékoztató a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb határidőiről

A 2017 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2017. február 15-ig lehet jelentkezni. A felvételizők a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. Az e-felvételi – a felvi.hu-n történő regisztráció után – a 2017. február 15-i jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2017. február 15-én éjfélig kell rögzíteni.

A jelentkezés hitelesítésének határideje 2017. február 20. A jelentkezés – a határidőre történő benyújtás mellett – akkor tekinthető érvényesnek, ha a jelentkező az e-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot hitelesítette az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületről letölthető hitelesítő adatlap kinyomtatott és aláírt példányát az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190. címre postázta.

A felvételi eljárásban 3 jelentkezési helyet díjmentesen lehet megjelölni. Ezen felül további 3 hely jelölhető meg, ezekért egyenként 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor.

A jelentkezéshez csatolnia kell valamennyi, a benyújtáskor már rendelkezésre álló dokumentummásolatot, amely a sikeres jelentkezéshez szükséges. Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésre, akkor az legkésőbb 2017. július 12-ig pótolható!

A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárainak megállapítása várhatóan 2017. július 26-án lesz.

 

Tanárképzés-választó

Mindannyiunk érdeke, hogy a 2017 szeptemberében teljes vertikumában bevezetésre kerülő tanárképzési rendszerben a tanári pálya iránt érdeklődők eligazodjanak. Mivel a képzési idők átalakultak, és elég nehéz átlátni a jelentkezőnek azt, hogy előtanulmányai birtokában a jogszabálynak megfelelően hány féléves képzésre lehet jelentkeznie, ezért az Oktatási Hivatal fejlesztett egy alkalmazást a felvi.hu-n, mely  a megfelelő képzés kiválasztását támogatja.

https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/tanarkepzes_valaszto

 

Szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok a 2017. évi felsőoktatási felvételi eljárások során

Tovább a felvi.hu-ra

Frissítés dátuma: 2017.01.31.